Σχόλιο του Ιωάννη Παπαδόπουλου   Leave a comment

Το παρακάτω σχόλιο έχει αποσπασθεί από τον προσωπικό λογαριασμό του κυρίου Παπαδόπουλου στο facebook.

Και λίγα στοιχεία, από το capital.gr:
Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας, το πρωτογενές έλλειμμα της χώρας περιορίσθηκε δραστικά μέσα σε ένα έτος: 2,3 δισ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο έναντι 5,1 δισ. ευρώ το 2011, μέσα σε ένα εξαιρετικά δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον.
Σε εξαμηνιαία βάση τα έσοδα περιορίστηκαν στα 21,89 δισ. ευρώ από 22,03 δις. ευρώ το 2011. Ωστόσο, τον Ιούνιο καταγράφεται ενίσχυση σε σχέση με πέρυσι στα 3,8 δισ. ευρώ από 3,2 δισ. ευρώ έσοδα αντίστοιχα.
Και το εντυπωσιακότερο: Δραστικός είναι ο περιορισμός των δαπανών, στα 27,9 δισ. ευρώ στο εξάμηνο από 33,4 δισ. ευρώ πέρυσι, ποσό στο οποίο δεν περιλαμβάνονται βεβαίως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους ιδιώτες λόγω της άτυπης στάσης πληρωμών του Δημοσίου.
Το δε έλλειμμα του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ) περιορίστηκε ακόμα πιο δραστικά, κυρίως λόγω της στάσης πληρωμών, στα 514 εκατ. ευρώ σε ταμειακή βάση το εξάμηνο, έναντι 1,4 δισ. ευρώ πέρυσι. Εδώ μιλάμε για κανονική σφαγή!

Όπως διαπιστώνει ο καθένας, παρά την προσπάθεια συνολικής κατασυκοφάντησης, η προσπάθεια βελτίωσης της δημοσιονομικής θέσης μέσω αδιάκριτης περικοπής δημοσίων δαπανών είναι μεγάλη. Όμως η οικονομία βουλιάζει στην ύφεση και την ανεργία. Γιατί; Η απάντηση είναι απλή, αλλά οι ιδεολογικές παρωπίδες των ιθυνόντων δεν τους επιτρέπει να την αρθρώσουν: Α-ΠΟ-ΠΛΗ-ΘΩ-ΡΙ-ΣΜΟΣ, ο θανάσιμος εχθρός των «κακών» Κεϋνσιανών. Αντί γι’ αυτό, επιτείνουμε τα μέτρα της ίδιας φιλοσοφίας, με την ελπίδα, όπως στη μεσαιωνική ιατρική, ότι η αιμορραγία θα σώσει θαυματουργά τον ασθενή.

Advertisements

Posted Ιουλίου 10, 2012 by msofcrete in Άρθρα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: