Πάσχος Μανδραβέλης   Leave a comment

Θανάσης Μαυρίδης

Ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης τιμωρήθηκε με τρίμηνη προσωρινή διαγραφή από το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ, επειδή έγραψε ένα άρθρο εναντίον των συνδικαλιστών της ΕΡΤ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τρίμη, ο κ. Μανδραβέλης «τάσσεται με τις ακραία αντικοινωνικές, νεοφιλελεύθερες θέσεις και υπέρ των ιδιωτικών και κερδοσκοπικών συμφερόντων».

Είναι σαφές ότι το αμάρτημα του κ. Μανδραβέλη είναι μεγάλο! Αν ο κ. Μανδραβέλης ήταν οπαδός κάποιας ακροαριστερής αντίληψης και ζητούσε την παγκόσμια επανάσταση και να κρεμαστούν οι καπιταλιστές στις κεντρικές πλατείες των πόλεων, ίσως και να είχε γλιτώσει την τιμωρία. Αλλά να εκφράζει ακραία νεοφιλελεύθερες θέσεις και να είναι υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων; Που; Στην Ελλάδα που πρόεδρος των επαγγελματιών δημοσιογράφων είναι ο κ. Τρίμης; Αυτά είναι ασυμβίβαστα πράγματα.

Κι ο άλλοτε «ιός της Ελευθεροτυπίας» κ. Τρίμης συνέχισε: «Έχει δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του, έχει δικαίωμα να λοιδορεί την ΕΣΗΕΑ και τους αγωνιζόμενους συναδέλφους του στην ΕΡΤ. Δεν καταλαβαίνω γιατί παραμένει στο Σωματείο. Κι αν αυτός είναι μια φορά οπαδός της γνωστής ρήσης του Βολταίρου, εγώ είμαι δέκα».

Προφανώς για τον δημοκράτη πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, όσοι διαφωνούν δεν έχουν θέση στο Σωματείο. Δεν μας εκπλήσσει αυτή η αντίληψη. Είναι μία άποψη ολοκληρωτική. Ή εμείς ή κανένας άλλος!

Ο κ. Μανδραβέλης πλήρωσε με μία τρίμηνη προσωρινή διαγραφή τις ιδεολογικές του θέσεις. Η ποινή είναι προσωρινή. Γιατί άραγε; Ευελπιστούν οι ταγοί της Ελευθεροτυπίας ότι θα αλλάξει ο Πάσχος απόψεις; Γιατί δεν την έκαναν μόνιμη την διαγραφή, να μηνταλαιπωρούνται και με νέες συσκέψεις; Τι θα πουν στην επόμενη; Ότι ο Πάσχος διαγράφεται οριστικά επειδή δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις;

Αυτό είναι ένα δείγμα για το πώς αντιλαμβάνονται αυτοί οι άνθρωποι την εξουσία. Πως αντιλαμβάνονται την Δημοκρατία. Είναι βέβαιο ότι οι διώξεις θα συνεχιστούν. Νιώθουν πλέον δυνατοί. Και κυρίως δεν αισθάνονται την ανάγκη να κρύψουν τον βαθιά αντιδημοκρατικό τρόπο λειτουργίας τους.

Πηγή: capital.gr

Advertisements

Posted Αύγουστος 15, 2012 by msofcrete in Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: